XXL Yoga Specials

In een XXL yogales gaan we 3 uur achter elkaar van beweging naar verstilling! In ons dagelijks leven staan we vaak in de ‘doe-stand’. We hebben vele taken en krijgen veel prikkels te verwerken. Een mooie tegenhanger van de waan van alledag is dan het meedoen aan een XXL yogales. Even een moment van aandacht en tijd voor jezelf. Om weer tot rust te komen en te herstellen van stress en overprikkeling. De hele les is gericht op het kalmeren van het zenuwstelsel en het loslaten van opgeslagen spanningen in ons lichaam. Deze XXL lessen zijn voor iedereen geschikt en worden gegeven in de Yogastudio in Lemmer.

Data zaterdaggroepen
– zaterdag 14 september
– zaterdag 12 oktober
– zaterdag 9 november
– zaterdag 7 december
– zaterdag 11 januari 2025

Tijd groep 1
Van 09.30 – 12.30 uur

Tijd groep 2
Van 13.15 – 16.15 uur

Plaats: Yogastudio, Kortestreek 19 in Lemmer
Max. 7 deelnemers
Investering alle 3 lessen: € 200
Als er een plekje vrij is, zijn losse lessen € 47,50


Voorbeelden van mogelijke thema’s

PSOAS – SPIER VAN DE ZIEL
De psoas wordt ook wel onze stress-spier genoemd en is direct verbonden met stress, angst en overbelasting. De spier reageert dus op stress en slaat daarnaast de onderliggende emotie op. Een ontspannen psoas zorgt voor stevigheid, een diepe verbinding met jezelf en helpt om te staan voor jezelf. Je leert Yin en Restorative oefeningen die je ondersteunen om spanning in de psoas los te laten.

ME TIME – DIEPE ONTSPANNING 
Deze les bestaat uit drie elementen. We beginnen met een meditatie begeleid door hartverwarmende muziek. Daarna ontvang je een heerlijke lange Yin Yogales.  We sluiten de les af met een extra lange Yoga Nidra met als thema: Zelfliefde & Zelfrespect. Yoga Nidra wordt ook wel slaapyoga genoemd en maakt gebruik van intentie, visualisaties en ademoefeningen. Je ontdekt de helende ruimte tussen slapen en waken.

REIS DOOR DE CHAKRA’S
Chakra’s zijn energiecentra in je lichaam. Deze centra kun je met yoga in balans brengen. Als je chakra’s in harmonie zijn met elkaar, is er ook meer harmonie en flow in je leven. Met yin yoga, lichaamswerk en de adem gaan we de chakra’s één voor één stimuleren/kalmeren. Daarna ga je met Restorative Yoga de nieuwe balans integreren.

YIN YANG, EEN REIS NAAR BINNEN
Ons dagelijks leven bevat over het algemeen behoorlijk wat Yang-activiteiten. Veel mensen zijn hierdoor de balans tussen activiteiten en ontspanning een beetje kwijt. In deze les gaan we alle yang in ons lichaam losschudden en loslaten. Dan gaan we via yin yoga ons zenuwstelsel kalmeren. Daarna gaan we helemaal de stilte in met Restorative Yoga.

YIN YOGA EN DE SEIZOENEN
De kringloop van het leven. Ieder seizoen heeft haar eigen ritme. De lente is vol nieuwe creaties en plannen. In de zomer komen de zaadjes tot groei en bloei. Waarna de herfst een periode van loslaten is. De winter geeft ruimte en tijd voor rust en herstel. In de tijd waarin we leven is het voor ons allemaal de kunst om een eigen levensritme te vinden. Het valt niet mee om niet meegezogen te worden door de turbulentie waar onze samenleving in terecht is gekomen.

Ieder seizoen hangt samen met de 5 elementen en bijbehorende meridianen. Zo kan ieder seizoen op zich een inspiratie zijn voor een heerlijke XXL les.


Meer lezen over Yin Yoga en Restorative Yoga

Verdiepingsgroepen in Lemmer

De verdiepingsgroep is een vaste groep die zich met elkaar verbindt om contact te maken met innerlijke wijsheid en waarheid. De groep heeft een levensbeschouwend en esoterisch karakter. Tijdens bijeenkomsten richten we de aandacht naar binnen. Waarbij meditatie, stiltesessies en andere focustechnieken om het bewustzijn te verruimen (bijv. focus op lichaamssensaties, aandacht voor de ademhaling) belangrijke hulpbronnen zijn. De groep is klein en bestaat uit maximaal 6 personen.

Hoe vaak?
Op dit moment is er één verdiepingsgroep op de maandagavond. Vijf maanden achter elkaar komen we één keer per maand bij elkaar. Wil je meedoen dan kun je je hier aanmelden.

Waarom meedoen?
Contact maken met de stilte, je lichaam, je adem helpt je contact te maken met de diepere essentie van het leven. Tijdens de lessen zullen we thema’s beschouwen zoals verbondenheid, contact maken met het hart, grenzen, eigenwaarde, expressie, ruimte, controle loslaten etc.


Tijd: ma: 19.15 – 21.30 uur of za: 9.30 – 11.45 uur
Plaats: Yoga studio aan de Kortestreek 19 in Lemmer
Maximaal 6 deelnemers
Looptijd: 5 maanden
Investering: € 225 voor 5 keer