XXL Yoga Specials

In een XXL yogales gaan we 3 uur achter elkaar van beweging naar verstilling. In ons dagelijks leven staan we vaak in de ‘doe-stand’. We hebben vaak vele taken en we krijgen veel prikkels te verwerken. Een mooie tegenhanger van de waan van alledag is dan het meedoen aan een XXL yogales. Even een moment van aandacht en tijd voor jezelf. Om weer tot rust te komen en te herstellen van stress, overprikkeling en opgeslagen spanningen in ons lichaam. Deze XXL lessen zijn voor iedereen geschikt en worden regelmatig gegeven in de Yogastudio in Lemmer.

Data
– zaterdag 19 september
– zaterdag 24 oktober
– zaterdag 14 november
– zaterdag 12 december
– zaterdag 9 januari

Tijd en plaats
Van 13.00 – 16.00 uur in de Yogastudio, Kortestreek 19 in Lemmer
Investering: € 30 per les


Thema’s 2020

Zaterdag 19 september van 13.30 – 16.30 uur – ANTI STRESS en onze PSOAS
De psoas wordt ook wel onze stress-spier genoemd en is direct verbonden met stress, angst en overbelasting. Een ontspannen psoas zorgt voor stevigheid, een diepe verbinding met jezelf en helpt om te staan voor jezelf. Je leert Yin en Restorative oefeningen die je ondersteunen om spanning in de psoas los te laten.

Zaterdag 24 oktober van 13.00 – 16.00 uur – DE WEG NAAR DIEPE ONTSPANNING 
Deze extra lange les bestaat uit drie elementen. We beginnen met een meditatie begeleid door hartverwarmende muziek. Daarna ontvang je een heerlijke lange Yin Yogales.  We sluiten de les af met een extra lange Yoga Nidra met als thema: Zelfliefde & Zelfrespect. Yoga Nidra wordt ook wel slaapyoga genoemd en maakt gebruik van intentie, visualisaties en ademoefeningen. Je ontdekt de helende ruimte tussen slapen en waken.

Zaterdag 14 november van 13.00 – 16.00 uur – LEGS UP THE WALL
Zóó fijn om gewoon even met je benen in de lucht te mogen. Alle energie naar je buik te laten stromen. En met je benen omhoog hoeft je hart even niet zo hard te werken. Gewoon Zijn is genoeg. Kinderen vinden dit ook zo lekker, gewoon met de benen omhoog tegen de rugleuning en dan lekker uithangen. Doe je mee?

Zaterdag 12 december van 13.00 – 16.00 uur – OPEN JE HART
Special waarin het contact met je eigen hart centraal staat. Hoe mild en vriendelijk ben jij voor jezelf? Maak in deze workshop contact met dankbaarheid en open je hart voor jezelf. Een warm welkom voor jou met een hartmeditatie, Yin Yoga & Restorative Yoga!

Zaterdag 9 januari van 13.00 – 16.00 uur – YOGA MET BALLEN 
In deze workshop gaan we diepe ontspanning creëren door gebruik te maken van tennisballen…:). In Yin Yoga oefen je indirect druk uit op het bindweefsel. In deze les gaan we ook directe druk uitoefenen op je bindweefsel door gebruik te maken van tennisballen. Hierdoor is het mogelijk om ook op diepere lagen spanning los te laten. Dit combineren we met ademoefeningen en Yin en Restorative Yoga.


Meer lezen over Yin Yoga en Restorative Yoga

Verdiepingsgroepen in Lemmer

De verdiepingsgroep is een vaste groep die zich met elkaar verbindt om contact te maken met innerlijke wijsheid en waarheid. De groep heeft een levensbeschouwend en esoterisch karakter. Tijdens bijeenkomsten richten we de aandacht naar binnen. Waarbij meditatie, stiltesessies en andere focustechnieken om het bewustzijn te verruimen (bijv. focus op lichaamssensaties, aandacht voor de ademhaling) belangrijke hulpbronnen zijn. De groep is klein en bestaat uit maximaal 6 personen.

Hoe vaak?
Op dit moment is er één verdiepingsgroep op de maandagavond. Vijf maanden achter elkaar komen we één keer per maand bij elkaar. Wil je meedoen dan kun je je hier aanmelden.

Waarom meedoen?
Contact maken met de stilte, je lichaam, je adem helpt je contact te maken met de diepere essentie van het leven. Tijdens de lessen zullen we thema’s beschouwen zoals verbondenheid, contact maken met het hart, grenzen, eigenwaarde, expressie, ruimte, controle loslaten etc.


Tijd: ma: 19.15 – 21.30 uur of za: 9.30 – 11.45 uur
Plaats: Yoga studio aan de Kortestreek 19 in Lemmer
Maximaal 6 deelnemers
Looptijd: 5 maanden
Investering: € 195 voor 5 keer