Wat heb je op je lever?

Als boosheid een destructieve invloed heeft op je leven

Boosheid is een kracht in ons die we vaak ontkennen, onderdrukken en inslikken. Maar is de boosheid dan écht weg of blijft er iets achter in ons lichaam en geest? Boosheid is een emotie, energie in beweging. Als we de kracht van boosheid inhouden dan moet ons systeem hiermee om zien te gaan. De boosheid gaat ondergronds.

Zó jammer! Want het is een prachtige energie om mee te werken want als je boosheid ‘bevrijdt’ uit de donkere krochten van je bewustzijn dan wordt het oer-energie, levensenergie. Energie die ons draagt. Die ons de weg wijst, die helpt creëren en manifesteren.

Als de energie van boosheid onderdrukt en onbewust is geworden, heeft deze energie écht wel zijn eigen agenda en wordt dan vaak destructief.

Je herkent de volgende aanwijzingen voor woede vast wel: het ergert me, het irriteert me, ik heb er genoeg van. Maar herken je ook de meer indirecte uitingen? Bijv. ik ben teleurgesteld, ik ben gekwetst, het valt me tegen, ik vind het lastig, laat ik maar de wijste zijn. En nog lastiger is het om verborgen woede te herkennen in verschillende vormen van somberheid: waar doe ik het allemaal voor, ik word er zo moe van, ik sta ook overal alleen voor, ik wou dat ik dood was. Woede kan vele gedaantes aannemen…

Ik krijg daar een beeld bij. En zie dat zo voor me alsof ik onder mij iets op z’n plek moet houden, het krampachtig vasthoudend. Terwijl er donkere sliertjes onder mij vandaan kruipen en z’n eigen weg gaan. Zoals je in een hand zand knijpt en het zand dan wegstroomt. Ik ben boos, ontken het en kan het (nog) niet toelaten. Maar als ik ‘ja’ zeg tegen mijn boosheid en deze even helemaal toelaat in mijn bewustzijn, voel waar het in mijn lichaam woont dan verandert het beeld. Onder mij verandert het donkere en zwarte in een witte en lichte energie. Ik word opgetild en gedragen door deze energie. Ik voel mezelf weer in het middelpunt staan en kan weer vanuit eigen kracht keuzes maken.

Heb jij iets op je lever? Kun jij je boosheid omarmen? Of ben je misschien wel bang voor je eigen kracht?

Of ben je juist bang voor de boosheid en de kracht van anderen en blijf je jezelf aanpassen om te voorkomen dat de (onbewuste) boosheid van de ander jouw kant opkomt?

Ook dan komt er vast een moment dat je je eigen kracht terug wilt…

Ik ondersteun je graag in dit proces. Hoe kun je lezen op mijn website www.brigittedejong.nl. En je bent ook van harte welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *