Herstel na stress en burnout

Ons lichaam is altijd op zoek naar heling en vernieuwing. Als we een wondje hebben, zal ons lichaam dat zelf genezen. Er gebeurt zoveel in ons lichaam zonder dat wij daar iets voor hoeven te ‘doen’, te ‘bedenken’. Je lichaam dient je je hele leven zonder daar iets voor terug te vragen. Ons lichaam vernieuwt zichzelf constant. Na zeven jaar ben je een volledig nieuw mens. Wat een wonderbaarlijke processen. Je oogleden die voortdurend knipperen en niet altijd open staan zoals je oren. Het lichaam heeft een eigen wijsheid, een eigen intelligentie. Het lichaam laat al deze basisprocessen niet aan ons over, daar zijn we veel te onbetrouwbaar voor ;). Tenminste ons verstand is daar te onbetrouwbaar voor. Ademen bijvoorbeeld is een proces waarbij het niet zo handig zou zijn als we daarbij na zouden moeten denken…


wees een goede vriend voor je lichaam
het doet alles om te overleven


Zorg er bij stress en uitputting voor dat je zenuwstelsel weer tot rust komt i.p.v. constant in de ‘actie-modus’ te staan. In plaats van je sympatische zenuwstelsel te (blijven) activeren is het dan ook super belangrijk om je parasympatische zenuwstelsel te activeren om werkelijk in de rustmodus te komen. Het parasympatische zenuwstelsel en dan m.n. de Nervus Vagus kun je stimuleren door dieper te ademen. De nervus vagus is het belangrijkste zenuwpaar dat zorgt voor herstel en heling. Dit zenuwpaar ontspringt aan je hersenstam en loopt door je keel, je borstkas, je middenrifspier naar je buik.zorg voor rust en laat het lichaam doen
wat het heel goed kan, nl. zichzelf helen

In Jip en Janneke taal: adem je dieper en kom je met je ademhaling in je buik, dan kalmeer je je zenuwstelsel. In onze cultuur draven we allemaal lekker door. En wij mensen kunnen ook best veel aan. Alleen hebben we ook die andere kant nodig om te herstellen en met hernieuwde energie en kracht weer verder te gaan. Dus hóe je ademt, heeft enorm veel impact op hoe je lichaam tot rust komt!

Echter hoe meer stress we ervaren, hoe meer we in onze oude en beperkte adempatronen komen. We gaan juist mínder ademen…

Met alle gevolgen van dien. Uitputting en burnout zijn hierdoor veel voorkomende problemen waar steeds meer mensen mee worstelen.


je lichaam is de tempel van je ziel
je adem de verbinding tussen beide

Wil jij leren hoe je écht tot rust komt? Zit je in de herstelfase van een burnout of heb je uitputtingsverschijnselen? Ben je alsmaar aan het doorhollen en voelt dat niet meer goed?

In een 1-op-1 traject neem ik je graag mee naar de rust in jezelf. Dit traject zal op maat zijn, speciaal aangepast aan jouw behoeften. Mogelijke vormen om in een persoonlijk traject te combineren zijn o.a.:

Restorative Yoga
De ultieme vorm van yoga om helemaal in de overgave en ontspanning te komen: relax, herstel en heling…

Yin Yoga
Om je energie-huishouding te optimaliseren, en meer…

Ademsessies
Je ademhaling wordt geopend en oude (emotionele) blokkades doorbroken.

Lichaamswerk
Hoe meer je ín je lichaam aanwezig bent, hoe meer je grenzen kunt voelen.

Stemexpressie
Vanuit jezelf grenzen aan durven geven.

Astrologisch profiel
Om inzicht te krijgen in je levensloop, je gave, je missie en wat jou tegenhoudt om je leven vorm te geven vanuit jezelf.

Voor thuis: oefeningen, instructies en indien gewenst tussentijdse e-coaching.

Voor werkgevers en particulieren wordt een traject op maat en bijbehorende offerte opgesteld na een vrijblijvende intake.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.