De impact van je geboorte op je ademhaling

Een van de gebieden waarop ademsessies een belangrijke invloed heeft, is het geboortetrauma. Hoe onze geboorte en onze allereerste ademhaling is geweest, heeft volgens mij effect op hoe we in het leven staan. Beperkte adempatronen vinden hier vaak al hun eerste begin. Stel je maar voor als je met de navelstreng om je nek wordt geboren of na de geboorte een tik op je billen hebt gekregen omdat je niet meteen ademde. Of de bevalling was zwaar en langdurig.

geboortetrauma

Hoe dan ook… onze geboorte is in meerdere of mindere mate voor ons allemaal traumatisch geweest. Je komt van de allerveiligste plek op aarde en moet ineens zelf gaan ademen. Ook al zijn er geen woorden en bewuste herinneringen aan, het heeft wel degelijk invloed op onze gevoelswereld en onze diepste overtuigingen over het leven en ademhalen.

Er is geen ruimte voor mij

Ik zit vast, er is geen uitweg

Ik kan me niet overgeven


Deze vaak onbewuste overtuigingen zijn programmeringen die enorm door kunnen werken in ons dagelijkse doen en laten.


ademen is leven

als je je ademhaling verandert,

verandert je leven

Je leven is al begonnen voor je geboorte. Je geest is al actief en je bent in staat om ervaringen in je onbewuste op te nemen. Symptomen van een geboortetrauma kunnen zijn: angsten, wantrouwen, niet hier willen zijn, worstelen en nergens komen, niet kunnen dealen met realiteit, niet voorwaarts willen gaan, slachtofferschap, verlatenheid, niet goed genoeg zijn, afgescheiden voelen, onveiligheid, niet kunnen ademen, etc.

Het blijft wonderbaarlijk hoe mensen tijdens een ademsessie delen van de geboorte kunnen herbeleven en op een veilige manier delen van dit trauma kunnen integreren! Onze adempatronen liegen niet, maar vertellen zoveel over ons leven en onze houdingen en patronen.


ik geef me over en ga met de stroom mee

ik ben welkom

ik heb alles wat ik nodig heb


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.