Agenda Yin Yoga lessen en Ademworkshops


Yin Yoga in Lemmer en Sneek

Yin Yoga is een zachte en meditatieve vorm van yoga waarmee je rust en herstel creëert in je bindweefsel, gewrichten en zenuwstelsel.
We leven in een snelle wereld, een ‘Yang-wereld’. Yin Yoga is een heerlijke tegenhanger en een moment van onthaasting, terugkomen bij jezelf en je gevoel. Het is een vorm van yoga waarbij je rustig je grenzen kunt verkennen en verleggen. Je gebruikt je lichaam niet om in een houding te komen, je gebruikt de houding om in je lichaam te komen! Deze vorm van yoga ondersteunt het proces van denken (je hoofd) naar voelen (je hart) naar Zijn (je buik).

Ondanks dat het een meer passieve vorm van yoga is, betekent het niet dat het een makkelijke vorm van yoga is. Je oefent om aandacht te hebben, aanwezig te zijn, te voelen. Je beleeft met aandacht wat er gebeurt in het hier en nu tijdens de oefeningen. Je lichaamsbewustzijn neemt toe en je leert jezelf en je grenzen beter kennen. Het maakt niet uit hoe een houding er uit ziet of hoe diep je komt. Het gaat juist om het loslaten van verwachtingen en het jezelf vergelijken met anderen. Jij bent uniek. Jouw skelet, jouw lichaam is uniek. De lessen gaan over voelen en respecteren van jouw grenzen. En vooral in het hier en nu komen. Wat is nu goed voor mij? En dient dit mij of doe ik mezelf geweld aan? Door zo bewust te voelen in je lichaam tijdens de houdingen kom je meer in verbinding met jezelf. En dat is wat het woord yoga betekent: verbinden!

De voordelen van Yin Yoga kunnen o.a. zijn:

– Verlagen van stress en spanningsklachten
– Oude vastgezette energie en blokkades komen in beweging en kunnen verwerkt worden
– Meer beweeglijkheid en flexibiliteit
– Een ‘open mind’ en meer rust in je hoofd
– Innerlijke stilte en aanwezigheid
– Meer bij je gevoel en ‘in je lichaam’
– Diepe ontspanning en rust
– Een betere circulatie van levensenergie en dus meer vitaliteit

LEMMER

Op dinsdagavond:

Lestijden:
groep I: 18.30 – 20.00 uur
groep II: 20.30 – 22.00 uur

Plaats: Yogastudio Sjoukje Hoekstra, Kortestreek 19 in Lemmer

Serie van 11 lessen voor € 121. Een proefles kost € 10. Als er plek is in de groep en je doet liever losse lessen dan zijn de kosten € 12,50 per les. Kennismakingsactie: proeflespakket van 3 lessen voor € 25.

SNEEK

Op donderdagavond:

Lestijd: 20.30 – 21.45 uur

Plaats: Body & Mind Center, Leeuwarderweg 4b in Sneek

Kennismakingsactie: proeflespakket van 3 lessen voor € 25. Serie van 12 lessen voor € 132. Losse lessen € 12,50.


Adem Verdiepingsgroep Lemmer voorjaar 2018

Voor deze verdiepingsgroep geldt een wachtlijst: meld je hier aan.

Hoe vaak?
Vijf keer. Steeds op de eerste maandagavond van de maand.

Waarom meedoen?
Wil je meer grenzen voelen en aangeven, wil je je eigenwaarde vergroten of meer expressie geven vanuit jezelf? Of wil je meer ruimte innemen of controle loslaten? Voor alle thema’s die in jou kunnen spelen, geldt dat de eerste stap is om de verbinding met jezelf te herstellen. En uit overlevingspatronen gaat stappen zoals pleasen, aanpassen, jezelf onzichtbaar maken, de lieve vrede bewaren, je emoties wegstoppen etc.

Voor wie?
Deze groep is voor iedereen die al eens een workshop of ademsessie bij Brigitte gevolgd heeft. Samen de diepte in en verkennen wat je allemaal kunt ervaren en transformeren met de helende kracht van je adem én je stem. In een groep ademen is heel verbindend en ondersteunend!

Tijd: 19.15 – 21.30 uur
Plaats: Yoga studio aan de Kortestreek 19 in Lemmer
Maximaal 5 deelnemers
Investering: € 180 voor 5 avonden


Yoga & AdemXperience

Op 3 zaterdagochtenden van 9.30 – 12.30 uur gaan we aan de slag met Yin Yoga, Restorative Yoga en Ademwerk. Een moment van ontspannen, openen en thuiskomen in jezelf!

Data: 17 maart, 14 april en 19 mei 2018
Plaats: Yoga Studio Sjoukje Hoekstra in Lemmer

Investering: € 150 voor de hele cursus

Lees hier meer over de Yoga & Ademgroep